Zo style je een roomdivider stijlvol en praktisch in de badkamer

Met een roomdivider verdeel je een ruimte in huis in tweeën, bijvoorbeeld een slaapkamer- en kledinggedeelte. Maar een roomdivider zorgt ook voor meer privacy, wat weer handig kan zijn in een ruimte zoals de badkamer. Zo style je de roomdivider.

houten room divider

Badkamerstijlen

Roomdividers zijn er in veel soorten en maten. Erg handig, want zo zit er altijd eentje bij die bij jouw badkamer past. Weet je niet welke badkamerstijl jij hebt? Doe dan de badkamerstijltest!

Heb je een basic badkamer, dan past een houten roomdivider daar goed bij. Voor een industriële badkamer kun je voor een oud hek of betonnen muurtje kiezen, en bij een romantische badkamer past bijvoorbeeld een webbing roomdivider of een gordijn als ruimteverdeler.

Losse roomdivider of inbouw?

In sommige badkamers komt een losse roomdivider goed van pas en in andere juist een inbouw. Heb je bijvoorbeeld een ruimte die je áltijd wilt afschermen van de rest van de badkamer, zoals het toilet of de douche? Dan kan een ingebouwde roomdivider handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een (laag) muurtje of eentje die je aan de muur vast monteert. 

ensuite badkamer

Een andere situatie waar een ingebouwde roomdivider handig is, is bij een ensuite badkamer zoals deze witte badkamer met houten elementen. Plaats de roomdivider voor een deel voor de ingang. Zo creëer je meer privacy en krijg je het effect van twee losse ruimtes, maar die wel met elkaar verbonden zijn. 

Een losse roomdivider is handig als je iedere keer een andere ruimte wilt afschermen. Zet hem de ene keer bijvoorbeeld voor het bad om een knus gevoel te realiseren en de andere keer voor de douche of het toilet. Dit is ook handig als je een raam in de badkamer hebt en je er geen raamfolie op wilt plakken. Je plaatst de roomdivider dan voor het deel waar je afscherming wilt en lost het probleem op een stijlvolle manier op.

Zo style je de divider

Door het grote aanbod aan roomdividers, is het handig om naar de stijl van de badkamer te kijken en er daar een op uit te kiezen. De badkamer hiernaast heeft een romantische sfeer, daar past deze webbing roomdivider met bamboe poten en ronde vormen perfect bij. Door deze elementen in de rest van de badkamer terug te laten komen, maak je er een mooi geheel van. Denk bijvoorbeeld aan een bamboe zeeppomp bij de wasbak, bijpassende hamamdoeken en een warme kleur op de muur. 

Zo kun je voor iedere badkamer- of woonstijl te werk gaan. Benieuwd welke kleuren, vormen, materialen en dessins er bij jouw woonstijl passen? Dit zijn de kenmerken van alle woonstijlen

bamboe roomdivider

Voor in de badkamer…

nog meer: badkamer